Chleb
- Całkowity czas 10 godz. 24 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 19 min.
Gotowanie - 10 godz.
Studzenie
Składniki
4 osób
500 g Ciepła woda
7 g Suche drożdże
1 łyżka Cukier
700 g Mąka
3 łyżeczka Sól
2 łyżka Oliwa
Czas przygotowania
Etap 1 /4
W dużej misce wymieszaj ciepłą wodę, cukier i drożdże DREWNIANĄ ŁYŻKĄ.
Etap 2 /4
Dodaj pozostałe składniki i mieszaj łyżką do momentu względnego połączenia. NIE ZAGNIATAJ!
Etap 3 /4
Zakryj folią i wstaw do lodówki na 10-12 h.
Etap 4 /4
Podziel ciasto na dwa i włóż pierwszą porcję do urządzenia, na papier na pieczenia. Piecz w 180°C przez 18 min, następnie wyjmij papier, obróć chleb i piecz jeszcze przez 15 min.