Chrupiące rollo z kozim serem
- Całkowity czas 25 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 5 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
8 osób
8 liść Sałata
1 Endywie
4 Suszone pomidory
2 Jogurty
Sól i pieprz
Szczypiorek
100 g Mąka
100 g Bułka tarta
3 Jajka
8 Ser Rocamadour lub cabécous
8 Pszenne rollo
50 g Smażona cebula
Grubo posiekane orzechy włoskie
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Umyj liście sałaty. Pokrój cykorię w małą kostkę. Pokrój suszone pomidory na małe kawałki. Odstaw na bok.
Etap 2 /7
Drobno posiekaj szczypiorek. Wlej jogurt do miski. Dodaj sól, pieprz i szczypiorek. Wymieszaj i odstaw na bok.
Etap 3 /7
Do jednej płaskiej miski wsyp mąkę, do drugiej bułkę tartą, a do trzeciej wlej jajka. Delikatnie ubij jajka. Dopraw pieprzem, ale nie solą.
Etap 4 /7
Zanurz kawałki sera w mące, następnie w ubitych jajkach, a na koniec pokryj bułką tartą. Hamburgery powinny być całkowicie pokryte. Powtórz te kroki.
Etap 5 /7
Włóż kawałki sera do Easy Fry. Włącz program NUGGETSY i piecz przez 5 minut w temperaturze 200°C.
Etap 6 /7
Rozwiń pszenne płaty rollo na powierzchni roboczej. Na każdym płacie połóż liść sałaty i kilka kawałków cykorii. Na sałacie połóż smażony ser i polej sosem. Posyp suszonymi pomidorami, orzechami i smażoną cebulą.
Etap 7 /7
Zamknij rollo, zwijając do środka lewy bok, a następnie prawy. Unieruchom rollo drewnianym szpikulcem.