Chrupiące grillowane szparagi - przepisy OptiGrill 4in1 XL | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Chrupiące grillowane szparagi

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 33 min.
  • Czas przygotowania
    25 min.
  • Gotowanie
    8 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 1.5 łyżka Musztarda

  • 8 łyżka Oliwa z oliwek

  • 4 cl Woda

  • 0.75 Cytryna

  • 1.5 goździk Czosnek

  • 1.5 łyżka Kapar

  • 4.5 filet Anchois

  • 36 Szparag

  • 3 łyżka Oliwa z oliwek

  • Sól

  • 1.5 łyżka Kapar

  • 1.5 łyżka Bazylia

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Za pomocą małego noża usuń „łuski” ze szparagów. Oderwij twarde końcówki. Skrop szparagi oliwą i posól.

  • 36 Szparag
  • 3łyżka Oliwa z oliwek
  • Sól

Etap 2 /4

Zamknij grill i włącz go. Program ręczny zostanie wybrany automatycznie. Wybierz ustawienie koloru pomarańczowego za pomocą przycisku M i naciśnij OK. Po podgrzaniu połóż połowę szparagów na grillu i grilluj przez 4 minuty. Gotowe szparagi ułóż na talerzu i przygotuj pozostałe szparagi.

  • 36 Szparag

Etap 3 /4

W małej misce zblenduj wszystkie składniki na sos na gładką masę.

  • 1.5łyżka Musztarda
  • 8łyżka Oliwa z oliwek
  • 4cl Woda
  • 0.75 Cytryna
  • 1.5goździk Czosnek
  • 1.5łyżka Kapar
  • 4.5filet Anchois

Etap 4 /4

Połóż sos na grillowanych szparagach i posyp kaparami i liśćmi bazylii. Podawaj od razu.

  • 1.5łyżka Kapar
  • 1.5łyżka Bazylia