Ciasteczka z mleczną czekoladą i daktylami
- Całkowity czas 33 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 23 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 porcje
120 g Mleczna czekolada
4 Żółtka
4 Jajka
60 g Cukier trzcinowy
140 g Mielone migdały
80 g Płatki migdałowe
40 g Rozgniecione orzechy włoskie
130 g Masło
160 g Daktyle Medjool bez pestek
4 łyżeczka Mąka
Akcesoria
Forma na 6 ciasteczek
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Przy użyciu blendera zrób przecier z daktyli.
Etap 2 /4
Roztop czekoladę i masło w nieprzywierającej formie zgodnie z programem i podanym czasem.
Etap 3 /4
W misce ubij trzepaczką jajka z cukrem, aż staną się blado-jasne. Dodaj łyżką zmielone migdały, płatki migdałowe, pokruszone orzechy włoskie i przecier z daktyli. Dobrze wymieszaj. Następnie dodaj roztopione masło i czekoladę, a następnie mąkę.
Etap 4 /4
Rozdziel masę do wgłębień. Uruchom program na podany czas. Powtórz poprzednie etapy, aby przygotować kolejne porcje.