Ciasteczka z mleczną czekoladą i daktylami - przepisy Cake Factory | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Ciasteczka z mleczną czekoladą i daktylami

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 33 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    23 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 porcje

  • 120 g Mleczna czekolada

  • 4 Żółtka

  • 4 Jajka

  • 60 g Cukier trzcinowy

  • 140 g Mielone migdały

  • 80 g Płatki migdałowe

  • 40 g Rozgniecione orzechy włoskie

  • 130 g Masło

  • 160 g Daktyle Medjool bez pestek

  • 4 łyżeczka Mąka

Akcesoria

  • Forma na 6 ciasteczek
    Forma na 6 ciasteczek

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Przy użyciu blendera zrób przecier z daktyli.

  • 160g Daktyle Medjool bez pestek

Etap 2 /4

Roztop czekoladę i masło w nieprzywierającej formie zgodnie z programem i podanym czasem.

  • 120g Mleczna czekolada
  • 130g Masło
  • Forma na 6 ciasteczek

Etap 3 /4

W misce ubij trzepaczką jajka z cukrem, aż staną się blado-jasne. Dodaj łyżką zmielone migdały, płatki migdałowe, pokruszone orzechy włoskie i przecier z daktyli. Dobrze wymieszaj. Następnie dodaj roztopione masło i czekoladę, a następnie mąkę.

  • 4 Żółtka
  • 4 Jajka
  • 60g Cukier trzcinowy
  • 140g Mielone migdały
  • 80g Płatki migdałowe
  • 40g Rozgniecione orzechy włoskie
  • 4łyżeczka Mąka

Etap 4 /4

Rozdziel masę do wgłębień. Uruchom program na podany czas. Powtórz poprzednie etapy, aby przygotować kolejne porcje.