Ciasto Royal Chocolate
- Całkowity czas 1 godz.
- 20 min.
Czas przygotowania - 40 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
8 osób
200 g Gorzka czekolada
250 g Biała mąka
80 g Gorzkie kakao w proszku
250 g Biały cukier
175 g Jogurt naturalny
6 Jajka
300 g Masło
16 g Proszek do pieczenia
2 szczypta Sól
Bita śmietana
Cukier puder
1 łyżeczka Mąka
10 g Masło
Akcesoria
Trzepaczka flex Ubijaczka
Czas przygotowania
Etap 1 /11
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.
Etap 2 /11
W osobnej misce rozpuść czekoladę w kuchence mikrofalowej (około 2 minuty).
Etap 3 /11
Umieść w misie robota masło i cukier i naciśnij "Start". Mieszanka, która powstała, powinna się pienić.
Etap 4 /11
Naciśnij "Start". Rozbij jajka i dodaj je pojedynczo do misy robota.
Etap 5 /11
Do misy robota dodaj jogurt naturalny i naciśnij "Start".
Etap 6 /11
Naciśnij "Start". Dodaj ciepłą czekoladę, nie przerywając pracy urządzenia.
Etap 7 /11
Do osobnej miski przesiej mąkę, proszek do pieczenia, kakao i sól.
Etap 8 /11
Naciśnij "Start" i delikatnie wmieszaj mąkę z dodatkami do mieszanki w misie robota, aż do całkowitego wchłonięcia.
Etap 9 /11
Formę wysmaruj masłem i posyp mąką. Wlej do niej ciasto.
Etap 10 /11
Piecz przez 40 minut w 180 stopniach.
Etap 11 /11
Ciasto odstaw do ostygnięcia. Podwaja z bitą śmietaną i cukrem pudrem.