Ciasto z migdałami i suszonymi morelami
- Całkowity czas 1 godz. 8 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 43 min.
Gotowanie - 5 min.
Studzenie
Składniki
1 porcja
100 g Masło
1 Jogurt
4 Białka
130 g Mąka
100 g Mielone migdały
90 g Cukier
175 g Suszone morele
Akcesoria
Nieprzywierająca forma
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Roztop masło w nieprzywierającej formie zgodnie z programem i podanym czasem.
100g Masło
Etap 2 /7
Utrzyj do białości masło i cukier.
100g Masło 90g Cukier
Etap 3 /7
Dodaj jogurt, dwa białka, mielone migdały, mąkę i suszone morele.
1 Jogurt 4 Białka 130g Mąka 100g Mielone migdały 175g Suszone morele
Etap 4 /7
Ubij pozostałe białka na sztywną pianę Kiedy zaczną sztywnieć, dodaj cukier, ciągle ubijając. Ostrożnie dodaj do masy.
4 Białka 90g Cukier
Etap 5 /7
Włóż masę do posmarowanej masłem formy i wstaw do Cake Factory.
Nieprzywierająca forma
Etap 6 /7
Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem.
Etap 7 /7
Przed wyjęciem z formy pozostaw 5 minut do ostygnięcia.