Ciasto z migdałami i suszonymi morelami
Tefal
Przepis według Tefal

Ciasto z migdałami i suszonymi morelami

Review 5 stars (average)

5/5 -

  • Całkowity czas 1 godz. 8 min.
  • Czas przygotowania
    20 min.
  • Gotowanie
    43 min.
  • Studzenie
    5 min.

Składniki

1 porcja

  • 100 g Masło

  • 1 Jogurt

  • 4 Białka

  • 130 g Mąka

  • 100 g Mielone migdały

  • 90 g Cukier

  • 175 g Suszone morele

Akcesoria

  • Nieprzywierająca forma
    Nieprzywierająca forma

Czas przygotowania

Etap 1 /7

Roztop masło w nieprzywierającej formie zgodnie z programem i podanym czasem.

  • 100g Masło

Etap 2 /7

Utrzyj do białości masło i cukier.

  • 100g Masło
  • 90g Cukier

Etap 3 /7

Dodaj jogurt, dwa białka, mielone migdały, mąkę i suszone morele.

  • 1 Jogurt
  • 4 Białka
  • 130g Mąka
  • 100g Mielone migdały
  • 175g Suszone morele

Etap 4 /7

Ubij pozostałe białka na sztywną pianę Kiedy zaczną sztywnieć, dodaj cukier, ciągle ubijając. Ostrożnie dodaj do masy.

  • 4 Białka
  • 90g Cukier

Etap 5 /7

Włóż masę do posmarowanej masłem formy i wstaw do Cake Factory.

  • Nieprzywierająca forma

Etap 6 /7

Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem.

Etap 7 /7

Przed wyjęciem z formy pozostaw 5 minut do ostygnięcia.