Ciasto z morelami i migdałami
Tefal
Przepis według Tefal

Ciasto z morelami i migdałami

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 1 godz.
  • Czas przygotowania
    20 min.
  • Gotowanie
    35 min.
  • Studzenie
    5 min.

Składniki

1 porcja

  • 3 Jajko

  • 80 g Cukier

  • 60 g Mąka

  • 50 g Mielone migdały

  • 50 ml Gęsta śmietana

  • 200 ml Mleko

  • 400 g Morela

  • 30 g Prażone płatki migdałowe

Akcesoria

  • Nieprzywierająca forma
    Nieprzywierająca forma

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Wymieszaj w misce jajka i cukier. Dodaj kwaśną śmietanę, a następnie mąkę i mielone migdały.

  • 3 Jajko
  • 80g Cukier
  • 50g Mielone migdały
  • 50ml Gęsta śmietana

Etap 2 /5

Dodaj mleko.

  • 200ml Mleko

Etap 3 /5

Ułóż morele w wysmarowanej masłem formie Large Cake. Na wierzchu posyp prażonymi płatkami migdałowymi, a następnie dodaj masę. Włóż formę do Cake Factory.

  • 50g Mielone migdały
  • 400g Morela
  • Nieprzywierająca forma

Etap 4 /5

Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem.

Etap 5 /5

Odczekaj 5 minut przed wyjęciem z foremki. Serwuj na ciepło lub zimno.