*Pancake batter with chia seeds - przepisy Blend up | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

*Pancake batter with chia seeds

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 36 min.
  • Czas przygotowania
    4 min.
  • Gotowanie
    22 min.
  • Studzenie
    10 min.

Składniki

2 osób

  • 30 g Ciepła woda

  • 10 g Nasiona chia

  • 5 g Drobny cukier

  • 15 cl Mleko migdałowe

  • 7.5 cl Woda

  • 50 g Mąka

  • 10 g Roztopiony, bezwonny olej kokosowy

Akcesoria

  • Butelka 400 mL
    Butelka 400 mL
  • Butelka 700 mL
    Butelka 700 mL

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Przygotuj składniki. W małej misce wymieszaj nasiona chia z gorącą wodą i cukrem, a następnie odstaw na 10 minut. Regularnie mieszaj.

  • 30g Ciepła woda
  • 10g Nasiona chia
  • 5g Drobny cukier
  • 15cl Mleko migdałowe
  • 7.5cl Woda
  • 50g Mąka
  • 10g Roztopiony, bezwonny olej kokosowy

Etap 2 /4

Umieść wszystkie składniki w urządzeniu, zaczynając od napęczniałych nasion chia. Przykręć ostrza do butelki OTG i przymocuj ją do podstawy. Zblenduj.

  • 30g Ciepła woda
  • 10g Nasiona chia
  • 5g Drobny cukier
  • 15cl Mleko migdałowe
  • 7.5cl Woda
  • 50g Mąka
  • 10g Roztopiony, bezwonny olej kokosowy

Etap 3 /4

Jeśli konsystencja ciasta jest za gęsta, dolej trochę wody.

  • 7.5cl Woda

Etap 4 /4

Rozgrzej patelnię do naleśników i lekko nasmaruj ją olejem kokosowym. Za pomocą lejka wlej trochę ciasta na środek patelni i rozprowadź je po całej powierzchni. Smaż każdą stronę przez 2 minuty. Podawaj z domowym dżemem lub syropem klonowym.