Cielęcina mojito - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Cielęcina mojito

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 23 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    13 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 650 g Cielęcina

  • 2 łyżka Olej roślinny

  • 100 ml Ciemny rum

  • 70 ml Bulion cielęcy

  • 1 szt. Biała cebula

  • 2 łyżeczka Cukier

  • 80 g Gęsta śmietana

  • 20 szt. Świeża mięta

  • Sól, pieprz

  • 1 szt. Limonka

Czas przygotowania

Etap 1 /7

Przygotuj składniki.

  • 650g Cielęcina
  • 2łyżka Olej roślinny
  • 100ml Ciemny rum
  • 70ml Bulion cielęcy
  • 1szt. Biała cebula
  • 2łyżeczka Cukier
  • 80g Gęsta śmietana
  • 20szt. Świeża mięta
  • Sól, pieprz
  • 1szt. Limonka

Etap 2 /7

Wlej olej do Cook4me.

  • 2łyżka Olej roślinny

Etap 3 /7

Podsmaż cielęcinę przez 2 minuty z każdej strony. Dodaj rum, cukier i cebulę.

  • 650g Cielęcina
  • 100ml Ciemny rum
  • 1szt. Biała cebula
  • 2łyżeczka Cukier

Etap 4 /7

Włóż z powrotem mięso. Wlej bulion cielęcy. Dodaj skórkę z limonki. Dodaj sól i pieprz.

  • 70ml Bulion cielęcy
  • Sól, pieprz
  • 1szt. Limonka

Etap 5 /7

Gotuj w Cook4me.

Etap 6 /7

Dodaj śmietanę i miętę.

  • 80g Gęsta śmietana
  • 20szt. Świeża mięta

Etap 7 /7

Aby mięso było dobrze wysmażone, trzymaj przez 5 do 10 minut w wysokiej temperaturze.