Cielęcina mojito
- Całkowity czas 23 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 13 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
650 g Cielęcina
2 łyżka Olej roślinny
100 ml Ciemny rum
70 ml Bulion cielęcy
1 szt. Biała cebula
2 łyżeczka Cukier
80 g Gęsta śmietana
20 szt. Świeża mięta
Sól, pieprz
1 szt. Limonka
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Przygotuj składniki.
Etap 2 /7
Wlej olej do Cook4me.
Etap 3 /7
Podsmaż cielęcinę przez 2 minuty z każdej strony. Dodaj rum, cukier i cebulę.
Etap 4 /7
Włóż z powrotem mięso. Wlej bulion cielęcy. Dodaj skórkę z limonki. Dodaj sól i pieprz.
Etap 5 /7
Gotuj w Cook4me.
Etap 6 /7
Dodaj śmietanę i miętę.
Etap 7 /7
Aby mięso było dobrze wysmażone, trzymaj przez 5 do 10 minut w wysokiej temperaturze.