Cynamonowe francuskie tosty-paluszki
Tefal
Przepis według Tefal

Cynamonowe francuskie tosty-paluszki

Review 5 stars (average)

5/5 -

  • Całkowity czas 15 min.
  • Czas przygotowania
    5 min.
  • Gotowanie
    10 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 2 kawałek Brioszka

  • 2 Jajko

  • 2 łyżka Śmietanka

  • 50 g Cukier

  • 0.5 łyżka Cynamon

  • 20 g Masło

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Ten przepis wymaga pokrywy EXTRA CRISP. Przygotuj składniki.

  • 2kawałek Brioszka
  • 2 Jajko
  • 2łyżka Śmietanka
  • 50g Cukier
  • 0.5łyżka Cynamon
  • 20g Masło

Etap 2 /5

Wmieszaj cukier z cynamonem. W talerzu ubij jajka ze śmietanką. Kromki pokrój na paluszki.

  • 2kawałek Brioszka
  • 2 Jajko
  • 2łyżka Śmietanka
  • 50g Cukier
  • 0.5łyżka Cynamon
  • 20g Masło

Etap 3 /5

Za pomocą pędzla wysmaruj misę Cook4me masłem. Namocz paluszki w jajkach i umieść w misie Cook4me (w razie potrzeby piecz partiami).

  • 2kawałek Brioszka
  • 2 Jajko
  • 2łyżka Śmietanka
  • 50g Cukier
  • 0.5łyżka Cynamon
  • 20g Masło

Etap 4 /5

Wyłącz Cook4me i zamontuj pokrywę Extra Crisp. Ustaw program manualny na 8-10 minut na 200°C. Obróć paluszki w połowie czasu pieczenia.

Etap 5 /5

Wyjmij paluszki i obtocz je w cukrze. Podawaj na gorąco.