Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Czekoladki

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 2 godz. 15 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    2 godz.

Składniki

4 osób

  • 100 g łuskane orzechy laskowe

  • 100 g łuskane orzechy włoskie

  • 40 g surowe ziarna kakao

  • 1 szczypta sól

  • 2 łyżeczka olej kokosowy

  • 4 łyżka syrop z agawy

  • 4 łyżka pralinka

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Włóż orzechy laskowe i włoskie oraz ziarno kakao do blendera. Zamknij środkową nasadkę, ustaw wskazany program na 30 sekund i uruchom go. Po zakończeniu programu przetrzyj ścianki miski, a w razie potrzeby zmiksuj ponownie.

  • 100g łuskane orzechy laskowe
  • 100g łuskane orzechy włoskie
  • 40g surowe ziarna kakao

Etap 2 /4

Otwórz pokrywkę i dodaj olej kokosowy, syrop klonowy i sól. Zamknij pokrywkę i ustaw wskazany program na 1 min 15 s, a następnie uruchom go.

  • 1szczypta sól
  • 2łyżeczka olej kokosowy
  • 4łyżka syrop z agawy

Etap 3 /4

Wyjmij mieszankę. Za pomocą rąk uformuj około 15 kulek wielkości orzecha włoskiego. Przetocz czekoladki w pralince.

  • 4łyżka pralinka

Etap 4 /4

Wstaw czekoladki do lodówki na co najmniej 2 godziny, a następnie podawaj.