Czekoladki
- Całkowity czas 2 godz. 15 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 2 godz.
Studzenie
Składniki
4 osób
100 g łuskane orzechy laskowe
100 g łuskane orzechy włoskie
40 g surowe ziarna kakao
1 szczypta sól
2 łyżeczka olej kokosowy
4 łyżka syrop z agawy
4 łyżka pralinka
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Włóż orzechy laskowe i włoskie oraz ziarno kakao do blendera. Zamknij środkową nasadkę, ustaw wskazany program na 30 sekund i uruchom go. Po zakończeniu programu przetrzyj ścianki miski, a w razie potrzeby zmiksuj ponownie.
Etap 2 /4
Otwórz pokrywkę i dodaj olej kokosowy, syrop klonowy i sól. Zamknij pokrywkę i ustaw wskazany program na 1 min 15 s, a następnie uruchom go.
Etap 3 /4
Wyjmij mieszankę. Za pomocą rąk uformuj około 15 kulek wielkości orzecha włoskiego. Przetocz czekoladki w pralince.
Etap 4 /4
Wstaw czekoladki do lodówki na co najmniej 2 godziny, a następnie podawaj.