Czekoladowe brownie z orzechami pekan - przepisy Kitchen Machines Touch | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Czekoladowe brownie z orzechami pekan

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 1 godz.
  • Czas przygotowania
    30 min.
  • Gotowanie
    30 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 175 g Masło

  • 200 g Gorzka czekolada

  • 2 Jajka

  • 120 g Cukier

  • 2 szczypta Sól

  • 120 g Biała mąka

  • 2 łyżeczka Kakao

  • 1 łyżeczka Proszek do pieczenia

  • 30 g Orzechy pekan

Akcesoria

  • Trzepaczka flex
    Trzepaczka flex

Czas przygotowania

Etap 1 /11

Rozgrzej piekarnik do 170 stopni, bez termoobiegu.

Etap 2 /11

Rozpuść masło i czekoladę w misce w kuchence mikrofalowej (około 2 minuty).

  • 175g Masło
  • 200g Gorzka czekolada

Etap 3 /11

W misie robota umieść jajka i cukier i naciśnij "Start". Po zakończeniu programu mieszanka powinna być spieniona.

  • 2 Jajka
  • 120g Cukier
  • Trzepaczka flex

Etap 4 /11

Do osobnej miski odważ i przesiej mąkę, dodaj kakao, sól i proszek do pieczenia.

  • 2szczypta Sól
  • 120g Biała mąka
  • 2łyżeczka Kakao
  • 1łyżeczka Proszek do pieczenia

Etap 5 /11

Naciśnij "Start" i do misy robota wsyp mąkę z dodatkami, nie przerywając pracy urządzenia.

  • Trzepaczka flex

Etap 6 /11

Do misy robota wlej rozpuszczoną czekoladę z masłem. Naciśnij "Start".

  • Trzepaczka flex

Etap 7 /11

Posiekaj orzechy pekan.

  • 30g Orzechy pekan

Etap 8 /11

Do misy robota powoli dodawaj orzechy.

Etap 9 /11

Wysmaruj blachę do pieczenia masłem i oprósz mąką.

Etap 10 /11

Wylej mieszankę na blachę i piecz przez 30 minut w temperaturze 170 stopni.

Etap 11 /11

Pozwól brownie ostygnąć i podawaj z odrobiną cukru pudru.