Czekoladowe magdalenki
- Całkowity czas 18 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 3 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
16 sztuki
1 Jajko
50 g Drobny cukier
50 g Masło
2 cl Mleko
100 g Mąka pszenna
10 g Gorzkie kakao
1 łyżeczka Proszek do pieczenia
30 g Gorzka czekolada
Akcesoria
Płyta do magdalenek
Czas przygotowania
Etap 1 /6
W dużej misce ubijaj jajko i cukier, aż ciasto zrobi się białe i pieniste.
Etap 2 /6
Następnie wlej roztopione masło i mleko. Powoli wymieszaj z mąką, kakao, proszkiem do pieczenia i wiórkami czekoladowymi. Ostrożnie mieszaj, aż ciasto będzie gładkie.
Etap 3 /6
Rozgrzej urządzenie.
Etap 4 /6
Za pomocą łyżeczki uformuj kulki i umieścić je w foremkach do magdalenek.
Etap 5 /6
Sprawdź, czy magdalenki się upiekły, a w razie potrzeby uruchom program ponownie.
Etap 6 /6
Od razu wyjmij i pozostaw do ostygnięcia na ruszcie.