Czekoladowe przekąski
- Całkowity czas 17 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 2 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
30 sztuki
90 g Gorzka czekolada
80 g Masło
40 g Cukier
2 Jajko
60 g Mąka pszenna
1 łyżeczka Proszek do pieczenia
Akcesoria
Płyta do ciasteczek
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Pokrojoną czekoladę i masło rozpuść w kąpieli wodnej. Upewnij się, że masa jest gładka i jednorodna.
Etap 2 /6
Zdejmij z ognia i mieszaj z cukrem, aż wszystko dobrze się połączy.
Etap 3 /6
Dodawaj jajka jedno po drugim, dobrze ubijając. Wsyp mąkę i proszek do pieczenia. Mieszaj, aż konsystencja będzie gładka.
Etap 4 /6
Rozgrzej urządzenie.
Etap 5 /6
Wlej łyżkę ciasta do każdej foremki na płycie.
Etap 6 /6
Wyjmij, przełóż na ruszt i pozostaw do ostygnięcia.