Czereśnie gotowane w likierze
Tefal
Przepis według Tefal

Czereśnie gotowane w likierze

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 13 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    3 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 750 g Czereśnie

  • 150 ml Likier pomarańczowy

  • 100 g Cukier

  • 0.5 łyżeczka Cynamon

  • 1.5 łyżeczka Imbir mielony

  • 0.5 łyżeczka Wanilia

  • 1 łyżka Marmolada pomarańczowa

  • 450 ml Woda

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Przygotuj składniki.

  • 750g Czereśnie
  • 150ml Likier pomarańczowy
  • 100g Cukier
  • 0.5łyżeczka Cynamon
  • 1.5łyżeczka Imbir mielony
  • 0.5łyżeczka Wanilia
  • 1łyżka Marmolada pomarańczowa
  • 450ml Woda

Etap 2 /4

Umieść wszystkie składniki w misie.

  • 750g Czereśnie
  • 150ml Likier pomarańczowy
  • 100g Cukier
  • 0.5łyżeczka Cynamon
  • 1.5łyżeczka Imbir mielony
  • 0.5łyżeczka Wanilia
  • 1łyżka Marmolada pomarańczowa
  • 450ml Woda

Etap 3 /4

Gotowanie pod cisnieniem: zamknij pokrywę i naciśnij „Start”.

Etap 4 /4

Odstaw do schłodzenia w lodówce. Podawaj na przykład z brioszkami lub biszkoptami.