Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Deser Douceur de Lait

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 10 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 100 g biała czekolada

  • 5 g Masło

  • 40 g jabłko

  • 30 g gruszki

  • 10 g gorzka czekolada

  • 200 ml mleko

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Roztop białą czekoladę w garnku do kąpieli wodnej, a następnie stopniowo dolewaj mleko.

  • 100g biała czekolada
  • 200ml mleko

Etap 2 /5

Wymieszaj, dodaj masło i poczekaj, aż się powoli roztopi; nie przestawaj mieszać. 

  • 5g Masło

Etap 3 /5

Przelej wszystko do blendera, dodaj jabłko i gruszkę, ustaw wskazany program na 25 sekund i uruchom go.

  • 40g jabłko
  • 30g gruszki

Etap 4 /5

Przelej wszystko do szklanki.

Etap 5 /5

Za pomocą noża zetrzyj gorzką czekoladę i wsyp okruchy do deseru.

  • 10g gorzka czekolada