Deser Douceur de Lait
- Całkowity czas 10 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
100 g biała czekolada
5 g Masło
40 g jabłko
30 g gruszki
10 g gorzka czekolada
200 ml mleko
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Roztop białą czekoladę w garnku do kąpieli wodnej, a następnie stopniowo dolewaj mleko.
Etap 2 /5
Wymieszaj, dodaj masło i poczekaj, aż się powoli roztopi; nie przestawaj mieszać.
Etap 3 /5
Przelej wszystko do blendera, dodaj jabłko i gruszkę, ustaw wskazany program na 25 sekund i uruchom go.
Etap 4 /5
Przelej wszystko do szklanki.
Etap 5 /5
Za pomocą noża zetrzyj gorzką czekoladę i wsyp okruchy do deseru.