Deser jagodowy z kruszonką
- Całkowity czas 25 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 15 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
Aby przygotować owoce:
450 g Jagody
90 g Przecier jabłkowy
2 łyżeczka Drobny cukier
2 łyżeczka Ekstrakt z wanilii
1 łyżeczka Skórka z cytryny
Aby przyrządzić kruszonkę:
100 g Mąka
20 g Płatki owsiane
100 g Drobny cukier
100 g Miękkie masło
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Umyj jagody i wsyp je do naczynia do pieczenia o wielkości miski.
Etap 2 /4
W małej misce wymieszaj przecier jabłkowy, skórkę z cytryny, cukier i ekstrakt z wanilii. Zalej jagody. W drugiej misce wymieszaj mąkę, owies i cukier. Dodaj masło i mieszaj aż do uzyskania kruchej tekstury. Posyp jagody i kompot.
Etap 3 /4
Włącz urządzenie. Włącz szufladę 1. Wybierz program DESER, ustaw temperaturę na 180°C, a czas gotowania na 15 minut. Połóż deser na płycie w szufladzie 1. Naciśnij START, aby rozpocząć pieczenie.
Etap 4 /4
Podawaj z gałką lodów waniliowych lub waniliową bitą śmietaną.