Dorsz panierowany z komosą ryżową
Tefal
Przepis według Tefal

Dorsz panierowany z komosą ryżową

Review 5 stars (average)

-/5 -

  • Całkowity czas 26 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    11 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 400 g Komosa ryżowa

  • 1 Bulion warzywny

  • 3 Szalotka

  • 2 Marchew

  • 500 ml Woda

  • 1 łyżka Olej

  • 4 Dorsz

  • 4 łyżka Bułka tarta

  • 2 łyżka Tarty ser

  • 1 łyżka Pietruszka

  • Sól

  • Pieprz

Akcesoria

  • Extra Crisp
    Extra Crisp

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Ten przepis wymaga pokrywy Extra Crisp. Przygotuj składniki.

  • 400g Komosa ryżowa
  • 1 Bulion warzywny
  • 3 Szalotka
  • 2 Marchew
  • 500ml Woda
  • 1łyżka Olej
  • 4 Dorsz
  • 4łyżka Bułka tarta
  • 2łyżka Tarty ser
  • 1łyżka Pietruszka
  • Sól
  • Pieprz
  • Extra Crisp

Etap 2 /5

Wlej wodę i komosę ryżową do misy. Dopraw solą i pieprzem.

  • 400g Komosa ryżowa
  • 500ml Woda
  • Sól
  • Pieprz

Etap 3 /5

Gotuj pod ciśnieniem.

Etap 4 /5

Dodaj olej i wymieszaj. Połóż dorsza na komosie ryżowej. Posyp bułką tartą, serem i natką pietruszki. Wlej trochę oleju na rybę.

  • 1łyżka Olej
  • 4 Dorsz
  • 4łyżka Bułka tarta
  • 2łyżka Tarty ser
  • 1łyżka Pietruszka

Etap 5 /5

Załóż pokrywkę Extra Crisp i ustaw ją w trybie ręcznym na 9 minut w temperaturze 200°C.

  • Extra Crisp