Drobiowe klopsiki
- Całkowity czas 35 min.
- 25 min.
Czas przygotowania - 10 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
1 kg Pierś kurczaka
3 Jajko
90 g Bułka tarta
150 g Parmezan
4.5 łyżka Oliwa z oliwek
3 łyżka Pietruszka
3 łyżka Proszek cebulowy
Sól, pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Piersi z kurczaka posiekaj w rozdrabniaczu lub blenderze.
Etap 2 /5
W naczyniu wymieszaj posiekanego kurczaka, jajko, bułkę tartą, parmezan, oliwę z oliwek, pietruszkę i cebulę. Dopraw solą i pieprzem i uformuj kulki o średnicy 3/4 cm.
Etap 3 /5
Włóż klopsiki do urządzenia wyposażonego w talerz. Rozpocznij proces gotowania.
Etap 4 /5
W połowie gotowania zamieszaj. Sprawdź, czy jest gotowe i jeśli to konieczne, dodaj jeszcze kilka minut.
Etap 5 /5
Podawaj klopsiki z sosem pomidorowo-bazyliowym.