Duszonki - pieczonki - przepisy Cookeo V3 | Tefal
Przepis według dpotrzebka

Duszonki - pieczonki

ratings.4.2

4.2/5 -

  • Całkowity czas 40 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    30 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 2 kiełbasy głogowskie

  • 250 g boczku gotowanego

  • 2 marchewki

  • 6 ziemniaków

  • 500 g kapusty białej

  • 300 g szynki wieprzowej

  • 2 cebule

  • 125 ml wody

  • 2 łyżka oleju

  • 2.5 łyżeczka soli

  • 2.5 łyżeczka pieprzu

  • 1 łyżeczka słodkiej papryki

  • 3 łyżeczka majeranku

Czas przygotowania

Etap 1 /3

Kiełbaski pokroić w półplasterki, boczek w słupki, marchewkę i cebulę w półplasterki, kapustę posiekać. Ziemniaki obrać i pokroić w ok 0.5 cm plastry. Szynkę pokroić w kostkę, przyprawić solą, pieprzem i papryką (po 1 łyżeczce). Białą kapustę poszatkować.

  • 2 kiełbasy głogowskie
  • 250g boczku gotowanego
  • 2 marchewki
  • 6 ziemniaków
  • 500g kapusty białej
  • 300g szynki wieprzowej
  • 2 cebule
  • 2.5łyżeczka soli
  • 2.5łyżeczka pieprzu
  • 1łyżeczka słodkiej papryki

Etap 2 /3

Wodę zmieszać z olejem i wlać do misy urządzenia (garnka). Wrzucić 1/3 boczku, kiełbasy i szynki. Rozłożyć 1/3 ziemniaków - ziemniaki posypać solą (0.5 łyżeczki), pieprzem (0.5 łyżeczki) i majerankiem (1 łyżeczka). Położyć warstwę 1/3 cebuli, na to 1/3 marchewki, 1/3 kapusty. Następnie kontynuować z warstwami w tej samej kolejności: 1/3 boczku, kiełbasy i szynki, 1/3 ziemniaków, przyprawy, 1/3 cebuli, 1/3 marchewki, 1/3 kapusty. Po wyłożeniu wszystkich warstw ucisnąć trochę wszystkie warstwy. Zamknąć pokrywę urządzenia.

  • 2 kiełbasy głogowskie
  • 250g boczku gotowanego
  • 2 marchewki
  • 6 ziemniaków
  • 500g kapusty białej
  • 300g szynki wieprzowej
  • 2 cebule
  • 125ml wody
  • 2łyżka oleju
  • 2.5łyżeczka soli
  • 2.5łyżeczka pieprzu
  • 3łyżeczka majeranku

Etap 3 /3

Gotowanie.