Duszony szpinak z czosnkiem - przepisy Cook4Me | Tefal
Pati Sołtysik
Przepis według Pati Sołtysik

Duszony szpinak z czosnkiem

Review 5 stars (average)

5 /5 -

  • Całkowity czas 5 min.
  • Czas przygotowania
    5 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

1 porcja

  • 350 g Liści szpinaku

  • 4 Ząbki czosnku pokrojone w paski

  • 3 łyżka Oliwy

  • 2 łyżeczka Soku z cytryny

  • 2 łyżka Jogurtu greckiego

  • 1 łyżeczka Czosnku granulowanego

  • Sól, pieprz cytrynowy

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Przygotuj składniki.

  • 350g Liści szpinaku
  • 4 Ząbki czosnku pokrojone w paski
  • 3łyżka Oliwy
  • 2łyżeczka Soku z cytryny
  • 2łyżka Jogurtu greckiego
  • 1łyżeczka Czosnku granulowanego
  • Sól, pieprz cytrynowy

Etap 2 /5

Czosnek pokrój w cienkie paski.

  • 4 Ząbki czosnku pokrojone w paski

Etap 3 /5

Do urządzenia wlej oliwę oraz sok z cytryny. Dodaj szpinak i czosnek, podsmażaj mieszając przez 5 minut w trybie średnie duszenie.

  • 350g Liści szpinaku
  • 4 Ząbki czosnku pokrojone w paski
  • 3łyżka Oliwy
  • 2łyżeczka Soku z cytryny

Etap 4 /5

Dopraw solą i pieprzem, czosnkiem granulowanym, dodaj jogurt grecki i dokładnie wymieszaj.

  • 2łyżka Jogurtu greckiego
  • 1łyżeczka Czosnku granulowanego
  • Sól, pieprz cytrynowy

Etap 5 /5

Podsmażaj przez 5 minut w trybie średnie smażenie mieszając często.