Duszony szpinak z czosnkiem
- Całkowity czas 5 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
1 porcja
350 g Liści szpinaku
4 Ząbki czosnku pokrojone w paski
3 łyżka Oliwy
2 łyżeczka Soku z cytryny
2 łyżka Jogurtu greckiego
1 łyżeczka Czosnku granulowanego
Sól, pieprz cytrynowy
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Przygotuj składniki.
Etap 2 /5
Czosnek pokrój w cienkie paski.
Etap 3 /5
Do urządzenia wlej oliwę oraz sok z cytryny. Dodaj szpinak i czosnek, podsmażaj mieszając przez 5 minut w trybie średnie duszenie.
Etap 4 /5
Dopraw solą i pieprzem, czosnkiem granulowanym, dodaj jogurt grecki i dokładnie wymieszaj.
Etap 5 /5
Podsmażaj przez 5 minut w trybie średnie smażenie mieszając często.