Dynia piżmowa smażona na patelni z oliwą z oliwek, czosnkiem i liściem laurowym - przepisy EASY FRY OVEN & GRILL 9 in 1 | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Dynia piżmowa smażona na patelni z oliwą z oliwek, czosnkiem i liściem laurowym

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 40 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    25 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 1 Dynia piżmowa

  • 2 łyżka Czosnek w proszku

  • 2 liść Liść laurowy

  • 2 łyżka Oliwa z oliwek

  • Sól, pieprz

Akcesoria

  • Koszyk do smażenia
    Koszyk do smażenia
  • Taca ociekowa
    Taca ociekowa

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Przekrój dynię piżmową na pół. Usuń pestki, obierz miąższ i pokrój go w kostkę o grubości 2,5 cm.

Etap 2 /4

Włóż kostki do miski, dodaj czosnek, liście laurowe i oliwę z oliwek. Dopraw solą i pieprzem, a następnie dobrze wymieszaj, aby pokryć wszystkie kostki. Wsyp je do koszyka do frytek w Easy Fry Oven & Grill i umieść koszyk na środkowej półce. Pod spód wsuń tacę ociekową. Zamknij drzwiczki.

Etap 3 /4

Ustaw tryb MANUALNY i piecz przez 25 minut w temperaturze 200°C.

Etap 4 /4

Podawaj z pestkami kabaczka i słonecznika oraz z pokruszonym serem feta.