Dyniowe risotto
- Całkowity czas 21 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 6 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
150 g Ryż Arborio
1 łyżka Oliwa z oliwek
33 ml Bulion warzywny
30 ml Białe wino
100 g Por
200 g Dynia
1 łyżka Ser Mascarpone
1 łyżka Parmezan
0.5 łyżka Pietruszka
Sól i pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Przygotuj składniki.
150g Ryż Arborio 1łyżka Oliwa z oliwek 33ml Bulion warzywny 30ml Białe wino 100g Por 200g Dynia 1łyżka Ser Mascarpone 1łyżka Parmezan 0.5łyżka Pietruszka Sól i pieprz
Etap 2 /8
Obierz i pokrój dynię w kostkę.
200g Dynia
Etap 3 /8
Posiekaj pietruszkę.
0.5łyżka Pietruszka
Etap 4 /8
Wlej olej do Cook4me.
1łyżka Oliwa z oliwek
Etap 5 /8
Dodaj ryż. Mieszaj dopóki nie stanie się przezroczysty.
150g Ryż Arborio
Etap 6 /8
Dodaj bulion, białe wino, pora i dynię. Przypraw.
33ml Bulion warzywny 30ml Białe wino 100g Por 200g Dynia
Etap 7 /8
Gotuj w Cook4me.
Etap 8 /8
Dodaj mascarpone. Zamieszaj. Dodaj parmezan i posyp posiekaną natką pietruszki. Podawaj i ciesz się daniem!
1łyżka Ser Mascarpone 1łyżka Parmezan 0.5łyżka Pietruszka