Dyniowe risotto - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Dyniowe risotto

Review 5 stars (average)

5/5 -

  • Całkowity czas 21 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    6 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 150 g Ryż Arborio

  • 1 łyżka Oliwa z oliwek

  • 33 ml Bulion warzywny

  • 30 ml Białe wino

  • 100 g Por

  • 200 g Dynia

  • 1 łyżka Ser Mascarpone

  • 1 łyżka Parmezan

  • 0.5 łyżka Pietruszka

  • Sól i pieprz

Czas przygotowania

Etap 1 /8

Przygotuj składniki.

  • 150g Ryż Arborio
  • 1łyżka Oliwa z oliwek
  • 33ml Bulion warzywny
  • 30ml Białe wino
  • 100g Por
  • 200g Dynia
  • 1łyżka Ser Mascarpone
  • 1łyżka Parmezan
  • 0.5łyżka Pietruszka
  • Sól i pieprz

Etap 2 /8

Obierz i pokrój dynię w kostkę.

  • 200g Dynia

Etap 3 /8

Posiekaj pietruszkę.

  • 0.5łyżka Pietruszka

Etap 4 /8

Wlej olej do Cook4me.

  • 1łyżka Oliwa z oliwek

Etap 5 /8

Dodaj ryż. Mieszaj dopóki nie stanie się przezroczysty.

  • 150g Ryż Arborio

Etap 6 /8

Dodaj bulion, białe wino, pora i dynię. Przypraw.

  • 33ml Bulion warzywny
  • 30ml Białe wino
  • 100g Por
  • 200g Dynia

Etap 7 /8

Gotuj w Cook4me.

Etap 8 /8

Dodaj mascarpone. Zamieszaj. Dodaj parmezan i posyp posiekaną natką pietruszki. Podawaj i ciesz się daniem!

  • 1łyżka Ser Mascarpone
  • 1łyżka Parmezan
  • 0.5łyżka Pietruszka