Ekspresowe edamame
- Całkowity czas 27 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 12 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
400 g Edamame
2 goździk Czosnek
1 łyżka Imbir
2 łyżka Ocet ryżowy
4 łyżka Sos sojowy
1 łyżka Miód
1 łyżka Olej sezamowy
1 łyżka Sezam
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Ten przepis wymaga pokrywy Extra Crisp. Przygotuj składniki. Posiekaj czosnek.
Etap 2 /6
Przygotuj sos: w miseczce umieść czosnek, imbir, ocet, sos sojowy, miód, olej i nasiona sezamu i dokładnie wymieszaj. Odłóż sos na bok.
Etap 3 /6
Do misy Cook4me wlej 400 ml wody. Umieść edamame w koszyku do gotowania na parze i włóż koszyk do misy.
Etap 4 /6
Gotowanie pod ciśnieniem.
Etap 5 /6
Odcedź. Wymieszaj z sosem.
Etap 6 /6
Wyłącz Cook4me. Załóż pokrywę Extra Crisp i ustaw na 200°C na 10 minut. Zamieszaj w połowie gotowania. Smacznego!