Ekspresowe lasagne bolognese
- Całkowity czas 35 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 20 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
1 Cebula
2 łyżka Oliwa z oliwek
250 g Mielona wołowina
250 g Przecier pomidorowy z bazylią
1 łyżeczka Włoskie przyprawy
6 Płatki lasagne
25 cl Sos beszamelowy
50 g Utarty ser
Sól i pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /13
Przygotuj składniki.
Etap 2 /13
Posiekaj cebule.
Etap 3 /13
Wlej oliwę z oliwek do miski.
Etap 4 /13
Podsmaż mieloną wołowinę i cebulę przez 3 minuty.
Etap 5 /13
Dodaj przecier pomidorowy, włoskie przyprawy, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
Etap 6 /13
Załóż ochronę ciśnieniową.
Etap 7 /13
Gotowanie pod ciśnieniem.
Etap 8 /13
Układaj na przemian płatki lasagne, mięso i sos beszamelowy.
Etap 9 /13
Zakończ warstwą płatków lasagne i sosem beszamelowym.
Etap 10 /13
Dodaj utarty ser.
Etap 11 /13
Zdejmij ochronę ciśnieniową.
Etap 12 /13
Gotowanie ręczne w frytkownicy powietrznej.
Etap 13 /13
Wyjmij lasagne z miski i odczekaj 5 minut przed podaniem.