Fasolka po bretońsku - przepisy Cook4Me | Tefal
Krzysztof Szczepaniak (@szczypior_gotuje)
Przepis według Krzysztof Szczepaniak (@szczypior_gotuje)

Fasolka po bretońsku

ratings.4.7

4.7/5 -

  • Całkowity czas 10 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 300 g Fasoli Piękny Jaś

  • 100 g Boczku

  • 250 g Kiełbasy

  • 300 g Łopatki wieprzowej

  • 3 łyżka Mąki pszennej

  • 100 ml Przecieru pomidorowego

  • 50 ml Oleju rzepakowego

  • 1 l Wody (dodatkowo 150 ml wody do zagęszczenia sosu)

  • 1 łyżeczka Pieprzu i soli

  • 1 łyżeczka Papryki czerwonej ostrej

  • 1 łyżeczka Papryki czerwonej łagodnej

  • 1 łyżeczka Suszonego ziela angielskiego

  • 1 łyżeczka Suszonego majeranku

  • 4 Liście laurowe

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Przygotuj składniki (patrz: Porady). Kiełbasę, boczek i mięso pokrój w kostkę.

Etap 2 /6

Na rozgrzany olej dodaj: kiełbasę, boczek i mięso. Podsmaż.

Etap 3 /6

Dodaj fasolę, przyprawy, wodę i przecier pomidorowy. Wymieszaj.

Etap 4 /6

Gotuj pod ciśnieniem.

Etap 5 /6

Do połowy szklanki wody dodaj mąkę i wymieszaj.

Etap 6 /6

Zawiesinę z mąki dodaj do garnka i wymieszaj.