Fasolka po bretońsku przyspieszona - przepisy Cookeo V3 | Tefal
Przepis według dpotrzebka

Fasolka po bretońsku przyspieszona

ratings.4.7

4.7 /5 -

  • Całkowity czas 47 min.
  • Czas przygotowania
    5 min.
  • Gotowanie
    42 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 800 g fasoli białej konserwowej (2 puszki)

  • 250 g boczku parzonego wędzonego

  • 400 g kiełbasy podwawelskiej

  • 90 g koncentratu pomidorowego

  • 1 l wody

  • 0.5 łyżeczka soli

  • 1 łyżeczka pieprzu

  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego

  • 1 łyżeczka cebuli granulowanej

  • 4 łyżeczka majeranku

  • 1 łyżeczka papryki

  • 1 łyżka masła klarowanego

  • 1 łyżka masła

  • 2 łyżka mąki pełnoziarnistej

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Fasolę odsączyć z zalewy. Boczek pokroić w kostkę, kiełbasę pokroić w półplasterki.

  • 800g fasoli białej konserwowej (2 puszki)
  • 250g boczku parzonego wędzonego
  • 400g kiełbasy podwawelskiej

Etap 2 /4

Na łyżce masła klarowanego podsmażyć w misie boczek i kiełbasę.

  • 250g boczku parzonego wędzonego
  • 400g kiełbasy podwawelskiej
  • 1łyżka masła klarowanego

Etap 3 /4

Do misy dodać koncentrat, przesmażyć mieszając. Po 1 minucie dodać łyżkę masła i 2 łyżki mąki, dobrze rozmieszać, chwilę przesmażyć.

  • 90g koncentratu pomidorowego
  • 1łyżka masła
  • 2łyżka mąki pełnoziarnistej

Etap 4 /4

Do misy dorzucić fasolę, sól, pieprz, czosnek, cebulę, paprykę i majeranek. Wlać wodę i wymieszać. Gotować pod ciśnieniem 30 min.

  • 800g fasoli białej konserwowej (2 puszki)
  • 1l wody
  • 0.5łyżeczka soli
  • 1łyżeczka pieprzu
  • 1łyżeczka czosnku granulowanego
  • 1łyżeczka cebuli granulowanej
  • 4łyżeczka majeranku
  • 1łyżeczka papryki