Faszerowana pierś z indyka - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Faszerowana pierś z indyka

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 46 min.
  • Czas przygotowania
    25 min.
  • Gotowanie
    21 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 1.5 Seler

  • 1 Cebula

  • 0.5 łyżka Kolendra

  • 1 Czosnek

  • 1.5 łyżka Pietruszka

  • 75 g Bułka tarta

  • 85 ml Mleko

  • 600 g Pierś z indyka

  • 2 łyżka Olive oil

  • 1.5 łyżka Musztarda

  • 300 ml Bulion warzywny

  • Sól, pieprz

  • 1 Sos żurawinowy

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Przygotuj składniki. Posiekaj łodygi selera, cebulę i czosnek.

Etap 2 /5

Przygotuj nadzienie: wymieszaj selera, cebulę, czosnek, kolendrę i pietruszkę. Wymieszaj z bułką tartą i mlekiem. Rozsmaruj na piersi indyczej, następnie zroluj pierś i zwiąż.

  • 1.5 Seler
  • 1 Cebula
  • 0.5łyżka Kolendra
  • 1 Czosnek
  • 1.5łyżka Pietruszka
  • 75g Bułka tarta
  • 85ml Mleko
  • 600g Pierś z indyka

Etap 3 /5

Wlej olej do Cook4me. Obsmaż indyka z każdej strony po ok. 5 min. Dodaj bulion, musztardę i przyprawy.

  • 2łyżka Olive oil
  • 1.5łyżka Musztarda
  • 300ml Bulion warzywny
  • Sól, pieprz

Etap 4 /5

Gotowanie pod ciśnieniem.

Etap 5 /5

Podawaj na gorąco z sosem żurawinowym.