Faszerowane pieczarki - przepisy Cook4Me | Tefal
Jurek Sobieniak
Przepis według Jurek Sobieniak

Faszerowane pieczarki

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 12 min.
  • Czas przygotowania
    12 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

8 sztuki

  • 8 Pieczarek

  • 0.5 kg Mięsa mielonego wieprzowego

  • 1 łyżeczka Tymianku

  • 3 Ząbki czosnku

  • 2 Cebule

  • 6 łyżka Oleju

  • 0.5 c Wody

  • 15 g Sosu sojowego

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Z pieczarek usuwamy pieńki. Cebulę kroimy w ćwiartki.

Etap 2 /5

Mięso doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem i tymiankiem. Mocno wyrabiamy, aż zacznie się kleić. Dzielimy na 8 równych części i faszerujemy pieczarki.

Etap 3 /5

Uruchamiamy smażenie. Wlewamy olej i wrzucamy rozdzielone warstwy ćwiartek cebuli. Solimy i pieprzymy. Na wierzchu układamy pieczarki. Smażymy przez 2 minuty bez mieszania.

  • 8 Pieczarek
  • 2 Cebule
  • 6łyżka Oleju

Etap 4 /5

Dodajemy sos sojowy, wodę i przechodzimy do gotowania pod ciśnieniem.

  • 0.5c Wody
  • 15g Sosu sojowego

Etap 5 /5

Gotowe! Podajemy z ulubionymi dodatkami.