Feta z pieczoną dynią - przepisy Cook4Me | Tefal
Pati Sołtysik
Przepis według Pati Sołtysik

Feta z pieczoną dynią

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 28 min.
  • Czas przygotowania
    8 min.
  • Gotowanie
    20 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

1 porcja

  • 230 g Dyni piżmowej

  • 200 g Fety

  • 3 łyżka Jogurtu greckiego

  • 2 łyżeczka Miodu

  • 1 łyżeczka Curry

  • 0.5 łyżeczka Curry

  • 1 łyżeczka Kurkumy

  • 2 łyżka Oliwy

  • Sól i pieprz

Akcesoria

  • Extra Crisp
    Extra Crisp
  • Forma do ciasta
    Forma do ciasta

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Przygotowujemy składniki. Dynię kroimy w kostkę.

  • 230g Dyni piżmowej
  • 200g Fety
  • 3łyżka Jogurtu greckiego
  • 2łyżeczka Miodu
  • 0.5łyżeczka Curry
  • 1łyżeczka Kurkumy
  • 2łyżka Oliwy
  • Sól i pieprz

Etap 2 /4

Do formy do pieczenia wlewamy oliwę, doprawiamy solą oraz pieprzem, 1 łyżeczką curry oraz 1 łyżeczką kurkumy. Dokładnie mieszamy, dodajemy dynię i ponownie mieszamy.

  • 230g Dyni piżmowej
  • 1łyżeczka Curry
  • 1łyżeczka Kurkumy
  • 2łyżka Oliwy
  • Sól i pieprz
  • Forma do ciasta

Etap 3 /4

Wkładamy formę do Cook4me i zakładamy pokrywkę Extra Crisp. Ustawiamy 180°C i pieczemy przez 20 minut. Odstawiamy do ostudzenia.

  • Extra Crisp

Etap 4 /4

Do naczynia z dynią wkładamy fetę, miód, jogurt grecki oraz 0,5 łyżeczki curry, a następnie blendujemy na gładką masę.

  • 200g Fety
  • 3łyżka Jogurtu greckiego
  • 2łyżeczka Miodu
  • 0.5łyżeczka Curry