Filety z kurczaka z boczkiem, warzywami i czerwonym pesto - przepisy Easy Fry Mega | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Filety z kurczaka z boczkiem, warzywami i czerwonym pesto

Review 3 stars (average)

3 /5 -

  • Całkowity czas 1 godz. 25 min.
  • Czas przygotowania
    25 min.
  • Gotowanie
    1 godz.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 3 Piersi z kurczaka

  • Sól, pieprz

  • 3 łyżka Serek śmietankowy z ziołami

  • 12 Boczek

  • 1.5 kg Mrożona mieszanka warzyw

  • Sól, pieprz

  • 3 łyżka Oliwa z oliwek

  • 6 łyżka Czerwone pesto

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Połóż pierś kurczaka płasko na desce do krojenia. Weź mały, ostry nóż i przetnij środek piersi, aby powstała kieszeń. Dopraw solą i pieprzem.

  • 3 Piersi z kurczaka
  • Sól, pieprz

Etap 2 /6

Posmaruj wierzch serkiem śmietankowym. Zamknij każdą pierś z kurczaka i owiń 4 plasterkami boczku. Odstaw na bok.

  • 3 Piersi z kurczaka
  • Sól, pieprz
  • 3łyżka Serek śmietankowy z ziołami
  • 12 Boczek

Etap 3 /6

W pojemniku wymieszaj warzywa z oliwą, czerwonym pesto i przyprawami. Przełóż wszystko do miski. Rozpocznij pieczenie.

  • 1.5kg Mrożona mieszanka warzyw
  • Sól, pieprz
  • 3łyżka Oliwa z oliwek
  • 6łyżka Czerwone pesto

Etap 4 /6

Po 10 minutach wymieszaj warzywa i ułóż na nich piersi z kurczaka. Kontynuuj pieczenie.

  • 3 Piersi z kurczaka
  • Sól, pieprz
  • 3łyżka Serek śmietankowy z ziołami
  • 12 Boczek

Etap 5 /6

10 minut przed końcem programu obróć piersi, aby zapewnić równomierne pieczenie.

Etap 6 /6

Przełóż je na talerz i natychmiast podawaj.

  • 3 Piersi z kurczaka
  • Sól, pieprz
  • 3łyżka Serek śmietankowy z ziołami
  • 12 Boczek
  • 1.5kg Mrożona mieszanka warzyw
  • Sól, pieprz
  • 3łyżka Oliwa z oliwek
  • 6łyżka Czerwone pesto