Fondant czekoladowy
- Całkowity czas 24 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 9 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
100 g Czekolada
60 g Masło
40 g Cukier
2 Jajko
20 g Mąka
Akcesoria
8 glasses support Zestaw 6 werynek
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Przygotuj składniki.
Etap 2 /5
Natłuść kokilki. Wymieszaj masło z czekoladą. Dodaj cukier, jajka i mąkę.
Etap 3 /5
Przelej ciasto do kokilek. Zamknij kokilki i włóż jest do misy z 250 ml wody.
Etap 4 /5
Gotowanie pod ciśnieniem.
Etap 5 /5
Wyjmij kokilki, otwórz i przełóż do góry dnem na talerze, aby wysunąć fondanty. Podawaj natychmiast.