Fondant czekoladowy - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Fondant czekoladowy

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 24 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    9 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 100 g Czekolada

  • 60 g Masło

  • 40 g Cukier

  • 2 Jajko

  • 20 g Mąka

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Przygotuj składniki.

  • 100g Czekolada
  • 60g Masło
  • 40g Cukier
  • 2 Jajko
  • 20g Mąka

Etap 2 /5

Natłuść kokilki. Wymieszaj masło z czekoladą. Dodaj cukier, jajka i mąkę.

  • 100g Czekolada
  • 60g Masło
  • 40g Cukier
  • 2 Jajko
  • 20g Mąka

Etap 3 /5

Przelej ciasto do kokilek. Zamknij kokilki i włóż jest do misy z 200 ml wody.

Etap 4 /5

Gotowanie pod ciśnieniem.

Etap 5 /5

Wyjmij kokilki, otwórz i przełóż do góry dnem na talerze, aby wysunąć fondanty. Podawaj natychmiast.