Fondanty z ciemnej czekolady i malin - przepisy Easy fry Silence XL / Essential XL | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Fondanty z ciemnej czekolady i malin

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 28 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    13 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 50 g Masło

  • 60 g Gorzka czekolada

  • 2 Jajka

  • 60 g Cukier

  • 25 g Mąka pszenna

  • 5 g Mąka kukurydziana

  • 100 g Świeże maliny

Akcesoria

  • Zestaw 8 słoiczków
    Zestaw 8 słoiczków

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Roztop masło i czekoladę w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce.

  • 50g Masło
  • 60g Gorzka czekolada

Etap 2 /6

W naczyniu ubij jajka z cukrem do uzyskania puszystej masy.

  • 2 Jajka
  • 60g Cukier

Etap 3 /6

Wsyp mąkę i mąkę kukurydzianą do mieszanki jaj i cukru.

  • 25g Mąka pszenna
  • 5g Mąka kukurydziana

Etap 4 /6

Dodaj stopioną mieszankę czekolady i masła do wcześniejszej mieszanki i mieszaj do uzyskania gładkiej masy.

Etap 5 /6

Podziel masę między słoiczki. Dodaj świeże maliny.

  • 100g Świeże maliny
  • Zestaw 8 słoiczków

Etap 6 /6

Umieść nieprzykryte słoiczki w urządzeniu na płycie. Rozpocznij proces gotowania.