Fondanty z ciemnej czekolady i malin
- Całkowity czas 28 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 13 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
50 g Masło
60 g Gorzka czekolada
2 Jajka
60 g Cukier
25 g Mąka pszenna
5 g Mąka kukurydziana
100 g Świeże maliny
Akcesoria
Zestaw 8 słoiczków
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Roztop masło i czekoladę w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce.
Etap 2 /6
W naczyniu ubij jajka z cukrem do uzyskania puszystej masy.
Etap 3 /6
Wsyp mąkę i mąkę kukurydzianą do mieszanki jaj i cukru.
Etap 4 /6
Dodaj stopioną mieszankę czekolady i masła do wcześniejszej mieszanki i mieszaj do uzyskania gładkiej masy.
Etap 5 /6
Podziel masę między słoiczki. Dodaj świeże maliny.
Etap 6 /6
Umieść nieprzykryte słoiczki w urządzeniu na płycie. Rozpocznij proces gotowania.