Frytki z batatów z parmezanem i granatem - przepisy Cookeo V3 | Tefal
Karo Łukasiewicz (@mniamam)
Przepis według Karo Łukasiewicz (@mniamam)

Frytki z batatów z parmezanem i granatem

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 38 min.
  • Czas przygotowania
    5 min.
  • Gotowanie
    33 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 2 Bataty

  • 1 łyżka Oliwy

  • 1 łyżka Skrobi ziemniaczanej

  • 1 łyżeczka Przyprawy do ziemniaków

  • 2 łyżka Ziaren granatu

  • 1 łyżka Parmezanu

  • Świeży tymianek

Akcesoria

  • Extra Crisp
    Extra Crisp

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Przygotuj składniki.

  • 2 Bataty
  • 1łyżka Oliwy
  • 1łyżka Skrobi ziemniaczanej
  • 1łyżeczka Przyprawy do ziemniaków
  • 2łyżka Ziaren granatu
  • 1łyżka Parmezanu
  • Świeży tymianek

Etap 2 /4

Bataty obierz i pokrój w słupki jak na frytki. Połącz bataty z przyprawą do ziemniaków, oliwą oraz skrobią. Wrzuć do Cook4me.

  • 2 Bataty
  • 1łyżka Oliwy
  • 1łyżka Skrobi ziemniaczanej
  • 1łyżeczka Przyprawy do ziemniaków

Etap 3 /4

Bataty piecz z pomocą nakładki Extra Crisp w 3 trybie automatycznym przez 33 minuty. W połowie pieczenia wymieszaj całość.

  • Extra Crisp

Etap 4 /4

Podaj z parmezanem, granatem i świeżym tymiankiem.

  • 2łyżka Ziaren granatu
  • 1łyżka Parmezanu
  • Świeży tymianek