Gazpacho z selera i zielonych jabłek
- Całkowity czas 35 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 30 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
200 g żółte pomidory pocięte w ćwiartki
200 g zielone jabłka
100 g seler
100 g papryka
300 ml Sok jabłkowy
40 ml ocet jabłkowy
30 g pietruszka
200 g ogórek w plasterkach
Sól
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Potnij zielone jabłka, seler i paprykę na małe kawałki. Włóż do miski, lekko przypraw solą i wymieszaj. Marynuj przez 30 minut.
200g zielone jabłka 100g seler Sól
Etap 2 /4
Włóż wszystko do miski z żółtymi pomidorami, sokiem jabłkowym, octem jabłkowym, pietruszką i plasterkami ogórka.
200g żółte pomidory pocięte w ćwiartki 300ml Sok jabłkowy 40ml ocet jabłkowy 30g pietruszka 200g ogórek w plasterkach
Etap 3 /4
Ustaw wskazany program na dwie minuty i uruchom go.
Etap 4 /4
Podawaj od razu.