Gazpacho z selera i zielonych jabłek
Tefal
Przepis według Tefal

Gazpacho z selera i zielonych jabłek

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 35 min.
  • Czas przygotowania
    5 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    30 min.

Składniki

4 osób

  • 200 g żółte pomidory pocięte w ćwiartki

  • 200 g zielone jabłka

  • 100 g seler

  • 100 g papryka

  • 300 ml Sok jabłkowy

  • 40 ml ocet jabłkowy

  • 30 g pietruszka

  • 200 g ogórek w plasterkach

  • Sól

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Potnij zielone jabłka, seler i paprykę na małe kawałki. Włóż do miski, lekko przypraw solą i wymieszaj. Marynuj przez 30 minut.

  • 200g zielone jabłka
  • 100g seler
  • Sól

Etap 2 /4

Włóż wszystko do miski z żółtymi pomidorami, sokiem jabłkowym, octem jabłkowym, pietruszką i plasterkami ogórka.

  • 200g żółte pomidory pocięte w ćwiartki
  • 300ml Sok jabłkowy
  • 40ml ocet jabłkowy
  • 30g pietruszka
  • 200g ogórek w plasterkach

Etap 3 /4

Ustaw wskazany program na dwie minuty i uruchom go.

Etap 4 /4

Podawaj od razu.