Gnocchi carbonara ze śmietaną - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Gnocchi carbonara ze śmietaną

ratings.4.3

4.3 /5 -

  • Całkowity czas 8 min.
  • Czas przygotowania
    5 min.
  • Gotowanie
    3 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 900 g Gnocchi

  • 15 szt. Plastry pancetty

  • 3 łyżka Oliwa z oliwek

  • 6 szt. Żółtka jajka

  • 90 g Tarty parmezan

  • 450 ml Bulion warzywny

  • 150 g Śmietana

  • Pieprz

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Przygotuj składniki.

Etap 2 /6

Odłóż jedną trzecią sera. W misce połącz żółtka, pozostały ser i 1/5 bulionu. Wlej olej do Cook4Me.

  • 3łyżka Oliwa z oliwek
  • 6szt. Żółtka jajka
  • 90g Tarty parmezan
  • 450ml Bulion warzywny

Etap 3 /6

Podsmaż pancette.

  • 15szt. Plastry pancetty

Etap 4 /6

Dodaj śmietanę, bulion i gnocchi. Przypraw pieprzem i zamieszaj.

  • 900g Gnocchi
  • 450ml Bulion warzywny
  • 150g Śmietana
  • Pieprz

Etap 5 /6

Gotuj składniki.

Etap 6 /6

Dodaj masę z żółtek i sera. Wymieszaj, aż zgęstnieje i podawaj posypane pozostałym serem.