Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym
- Całkowity czas 30 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 25 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
500 g łopatki wieprzowej mielonej
500 g kapusty białej
1 łyżka soli
200 g cebuli pokrojonej w drobną kostkę
3 łyżka oleju do usmażenia cebuli
1 jajko
300 g ugotowanego ryżu
1 łyżeczka soli
0.5 łyżka pieprzu
olej do podsmażenia kotletów gołąbkowych
100 ml bulionu
700 ml passaty pomidorowej
0.5 łyżeczka cukru
Sól, pieprz, bazylia, oregano do smaku
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Kapustę poszatkować bardzo drobno a potem pociąć w drobną kosteczkę, posolić 1 łyżeczką soli zmieszać i zostawić na 30 min.
Etap 2 /8
W tym czasie przesmażyć cebulę na oleju. smażenie, czas 5 min
Etap 3 /8
Po 30 min kapustę odcisnąć bardzo dokładnie z soku i przełożyć do miseczki.
Etap 4 /8
Do miseczki z kapustą dodać pozostałe składniki na gołąbki i dokładnie wymieszać ręką ok 5 min by połączyły się wszystkie składniki.
Etap 5 /8
Z przygotowanej masy formuj kotlety.
Etap 6 /8
Ja smażyłam kotlety na patelni bo więcej mi wchodzi niż do misy ale można zrobić to w urządzeniu. Kotlety podsmażania na rumiano.
Etap 7 /8
Do misy Cook4me dodaj składników na sos i zmieszaj szpatułką. Następnie wkładaj podsmażone kotleciki do misy. Ustaw wysokie ciśnienie na 10 min.
Etap 8 /8
Po zakończeniu gotowania można podawać.