Golonka w warzywach - przepisy Cookeo V3 | Tefal
Przepis według Witek

Golonka w warzywach

Review 5 stars (average)

5/5 -

  • Całkowity czas 1 godz. 10 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    1 godz.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 1.2 kg Golonka

  • 2 Marchewka

  • 0.5 Seler

  • 1 Pietruszka

  • 1 l Woda

  • 0.5 Por

  • Pieprz w ziarnach

  • Ziele angielskie

  • Liść laurowy

  • 1 łyżka Soli

  • 1 szczypta Papryka mielona ostra

  • 2 szczypta Papryka mielona slodka

  • 3 szczypta Czosnek niedźwiedzi suszony

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Opłukać golonka pod zimna wodą, ułożyć w garnku.

  • 1.2kg Golonka

Etap 2 /4

Pokroić warzywa wedle uznania (w plasterki, w kostkę lub w słupki) i wsypać do garnka.

  • 2 Marchewka
  • 0.5 Seler
  • 1 Pietruszka
  • 0.5 Por

Etap 3 /4

Dodać przyprawy, kilka ziaren pieprzu, 4 ziarna ziela angielskiego, 3 liście laurowe, paprykę mieloną, czosnek niedźwiedzi, sól.

  • Pieprz w ziarnach
  • Ziele angielskie
  • Liść laurowy
  • 1łyżka Soli
  • 1szczypta Papryka mielona ostra
  • 2szczypta Papryka mielona slodka
  • 3szczypta Czosnek niedźwiedzi suszony

Etap 4 /4

Wlać 1 litr wody.

  • 1l Woda