Golonko z kapustą i warzywami
Przepis według Yan

Golonko z kapustą i warzywami

Review 5 stars (average)

5/5 -

  • Całkowity czas 55 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    45 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 porcje

  • 1.4 kg golonki wieprzowej

  • 3 marchewki

  • 0.5 selera

  • 500 g kapusty kiszonej

  • 3 liście laurowe

  • 6 ziarenek pieprzu

  • 3 ziarenka ziela angielskiego

  • 1 łyżka majeranku

  • 2 łyżeczka soli

  • 1 łyżeczka pieprzu mielonego

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Golonki umyć i wysuszyć papierowym ręcznikiem. Marchewkę i seler obrać.

  • 1.4kg golonki wieprzowej
  • 3 marchewki
  • 0.5 selera

Etap 2 /4

Marchewki i seler pokroić w paski. Kapustę kiszoną można również pokroić - według uznania. Dodać liście laurowe oraz ziarenka pieprzu i ziela angielskiego. Posypać połową łyżki majeranku. Kapustę ułożyć na dnie garnka urządzenia Cook4me i włożyć mięso. Dołożyć pokrojone warzywa posypując całość resztą majeranku i pieprzu. Ustawić gotowanie na wysokim ciśnieniu. Ustawić czas na 45 min. Nacisnąć START.

  • 500g kapusty kiszonej
  • 3 liście laurowe
  • 6 ziarenek pieprzu
  • 3 ziarenka ziela angielskiego
  • 1łyżka majeranku
  • 2łyżeczka soli
  • 1łyżeczka pieprzu mielonego

Etap 3 /4

Gotować na wysokim ciśnieniu 45 minut.

  • 1.4kg golonki wieprzowej
  • 3 marchewki
  • 0.5 selera
  • 500g kapusty kiszonej

Etap 4 /4

Wyłożyć golonki na talerze. Obłożyć kapustą i warzywami. Podawać na gorąco. Smacznego!