Gotowany schabik idealny na kanapki - przepisy Cookeo V3 | Tefal
Przepis według Mi-el-milo

Gotowany schabik idealny na kanapki

Review 5 stars (average)

5/5 -

  • Całkowity czas 25 godz. 23 min.
  • Czas przygotowania
    3 min.
  • Gotowanie
    1 godz. 20 min.
  • Studzenie
    24 godz.

Składniki

1 kilogram

  • 1 kg Schabu

  • 1.5 łyżka Łyżki soli

  • 0.5 łyżeczka Łyżeczki pieprzu czarnego

  • 1 łyżeczka Łyżeczka pieprzu ziołowego

  • 0.5 łyżeczka Łyżeczki papryki słodkiej mielonej

  • 3 łyżka Płaskie łyżki majeranku

  • 3 Ząbki czosnku

Czas przygotowania

Etap 1 /3

Przyprawy mieszamy, mięso myjemy, osuszamy i dokładnie marynujemy. Zawijamy szczelnie w folię spożywczą i odstawiamy do lodówki na ok. 24 godz. Po upływie 24 godz. wyjmujemy mięso, zdejmujemy nadmiar marynaty i zostawiamy ją w miseczce.

  • 1kg Schabu
  • 1.5łyżka Łyżki soli
  • 0.5łyżeczka Łyżeczki pieprzu czarnego
  • 1łyżeczka Łyżeczka pieprzu ziołowego
  • 0.5łyżeczka Łyżeczki papryki słodkiej mielonej
  • 3łyżka Płaskie łyżki majeranku
  • 3 Ząbki czosnku

Etap 2 /3

Wlewamy do garnka 2 łyżki oleju i obsmażamy mięso minutę z każdej strony (boczki również). Obsmażone mięso ponownie pokrywamy marynatą.

Etap 3 /3

Do garnka wlewamy 2 szklanki wody, wkładamy koszyczek z mięsem. Ustawiamy gotowanie pod ciśnieniem na 40 min.