Granola z gorzką czekoladą - przepisy Patelnie i Garnki | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Granola z gorzką czekoladą

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 22 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    12 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 20 g Masło migdałowe

  • 2 łyżka Syrop z agawy

  • 3 łyżka Olej kokosowy

  • 120 g Płatki owsiane

  • 50 g Całe migdały

  • 15 g Rodzynki

  • 16 g Niesłodzone płatki kukurydziane

  • 3 łyżka Kakao

  • 40 g Gorzkiej czekolady

Akcesoria

  • Ingenio patelnie i garnki
    Ingenio patelnie i garnki

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Upewnij się, że usunąłeś uchwyt Ingenio podczas pieczenia na kuchence i/lub w piekarniku.

Etap 2 /6

Rozgrzej piekarnik do 160°C.

Etap 3 /6

Podgrzej rondel i wlej masło migdałowe, syrop z agawy oraz olej kokosowy. Rozpuść mieszankę, mieszając przez 1 do 2 minut.

  • 20g Masło migdałowe
  • 2łyżka Syrop z agawy
  • 3łyżka Olej kokosowy

Etap 4 /6

W misce wymieszaj płatki owsiane, migdały, rodzynki, płatki kukurydziane oraz kakao. Następnie dodaj mieszankę z masła migdałowego i oleju kokosowego, delikatnie mieszając.

  • 120g Płatki owsiane
  • 50g Całe migdały
  • 15g Rodzynki
  • 16g Niesłodzone płatki kukurydziane
  • 3łyżka Kakao

Etap 5 /6

Rozłóż mieszankę na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz przez 10 minut, mieszając w połowie czasu.

Etap 6 /6

Poczekaj, aż granola ostygnie, zanim dodasz czekoladę. Przechowuj w szczelnym pojemniku.

  • 40g Gorzkiej czekolady