Granola z gorzką czekoladą
- Całkowity czas 22 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 12 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
20 g Masło migdałowe
2 łyżka Syrop z agawy
3 łyżka Olej kokosowy
120 g Płatki owsiane
50 g Całe migdały
15 g Rodzynki
16 g Niesłodzone płatki kukurydziane
3 łyżka Kakao
40 g Gorzkiej czekolady
Akcesoria
Ingenio patelnie i garnki
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Upewnij się, że usunąłeś uchwyt Ingenio podczas pieczenia na kuchence i/lub w piekarniku.
Etap 2 /6
Rozgrzej piekarnik do 160°C.
Etap 3 /6
Podgrzej rondel i wlej masło migdałowe, syrop z agawy oraz olej kokosowy. Rozpuść mieszankę, mieszając przez 1 do 2 minut.
Etap 4 /6
W misce wymieszaj płatki owsiane, migdały, rodzynki, płatki kukurydziane oraz kakao. Następnie dodaj mieszankę z masła migdałowego i oleju kokosowego, delikatnie mieszając.
Etap 5 /6
Rozłóż mieszankę na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz przez 10 minut, mieszając w połowie czasu.
Etap 6 /6
Poczekaj, aż granola ostygnie, zanim dodasz czekoladę. Przechowuj w szczelnym pojemniku.