Granola
- Całkowity czas 20 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 10 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
400 g Płatki owsiane
130 g Niesolone orzechy pekan
130 g Płatki migdałowe
250 ml Syrop klonowy
1.5 łyżka Neutralny olej
2 g Cynamon
Czas przygotowania
Etap 1 /5
W dużym naczyniu wymieszaj owies, orzechy pekan, rozłupane migdały, cynamon, syrop klonowy i olej.
Etap 2 /5
Włóż granolę do urządzenia wyposażonego w płytę. Rozpocznij proces gotowania.
Etap 3 /5
Wymieszaj wszystko w połowie gotowania.
Etap 4 /5
Upewnij się, że granola jest dobrze upieczona, a w razie potrzeby piecz jeszcze przez kilka minut.
Etap 5 /5
Pozostaw do ostygnięcia i wsyp do szczelnego pojemnika.