Grillowana dynia z pieprzem i wanilią
- Całkowity czas 15 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
1 porcja
1 Dynia hokkaido
1 laska Wanilii
Sól, pieprz z młynka do smaku
1 Serek śmietankowy
40 ml Oleju rzepakowego
1 Sałata rzymska
Ser bryndza
Grzanki
Czas przygotowania
Etap 1 /3
Dynię obieramy i kroimy w półcentymetrowe plastry. Każdy plaster nacinamy jednostronnie w kratkę. Następnie nacieramy solą i pieprzem, tak aby przyprawy dostały się w nacięte rowki. Laskę wanilii nacinamy wzdłuż i zeskrobujemy miąższ, który w misce mieszamy z olejem, a następnie zalewamy tym plastry dyni.
Etap 2 /3
Grill ustawiamy na funkcję grillowania ziemniaka. Po rozgrzaniu układamy plastry dyni i zamykamy grill.
Etap 3 /3
Po ugrlillowaniu dynię układamy na sałacie i posypujemy grzankami wymieszanymi z oliwą i serem bryndza.