Grillowane ogony homara z masłem z ziołami i chili - przepisy OptiGrill 2in1 | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Grillowane ogony homara z masłem z ziołami i chili

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 25 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    10 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 4 Ogon homara

  • 2 łyżka Oliwa z oliwek

  • 2 szczypta Sól

  • 100 g Masło

  • 1 Szalotka

  • 5 g Pietruszka

  • 5 g Szczypiorek

  • 1 goździk Czosnek

  • 2 łyżka Sok z cytryny

  • 0.5 łyżeczka Chili w proszku

  • 0.5 łyżka Sól morska

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Przekrój ogony homara wzdłuż na pół, posmaruj mięso oliwą i posól.

  • 4 Ogon homara
  • 2łyżka Oliwa z oliwek
  • 2szczypta Sól

Etap 2 /4

Otwórz OptiGrill na płasko. Ustaw termostat na pozycję 4. Po osiągnięciu temperatury, połóż ogony mięsem do dołu i grilluj przez 10 minut.

Etap 3 /4

W naczyniu wymieszaj masło, szalotkę, pietruszkę, szczypiorek, czosnek, sok z cytryny, chili i sól.

  • 100g Masło
  • 1 Szalotka
  • 5g Pietruszka
  • 5g Szczypiorek
  • 1goździk Czosnek
  • 2łyżka Sok z cytryny
  • 0.5łyżeczka Chili w proszku
  • 0.5łyżka Sól morska

Etap 4 /4

Podawaj ogony i polej je przygotowanym sosem.