Grillowane ogony homara z masłem z ziołami i chili
- Całkowity czas 25 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 10 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
4 Ogon homara
2 łyżka Oliwa z oliwek
2 szczypta Sól
100 g Masło
1 Szalotka
5 g Pietruszka
5 g Szczypiorek
1 goździk Czosnek
2 łyżka Sok z cytryny
0.5 łyżeczka Chili w proszku
0.5 łyżka Sól morska
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Przekrój ogony homara wzdłuż na pół, posmaruj mięso oliwą i posól.
Etap 2 /4
Otwórz OptiGrill na płasko. Ustaw termostat na pozycję 4. Po osiągnięciu temperatury, połóż ogony mięsem do dołu i grilluj przez 10 minut.
Etap 3 /4
W naczyniu wymieszaj masło, szalotkę, pietruszkę, szczypiorek, czosnek, sok z cytryny, chili i sól.
Etap 4 /4
Podawaj ogony i polej je przygotowanym sosem.