Grillowany ananas po brazylijsku - przepisy OptiGrill 4in1 | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Grillowany ananas po brazylijsku

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 15 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 1 Ananas

  • 3 łyżka Cukier brązowy

  • 2 łyżeczka Cynamon

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Za pomocą ostrego noża odetnij końcówki ananasa. Postaw ananasa pionowo na desce, a następnie za pomocą noża usuń skórę od góry do dołu, przebiegając wzdłuż miąższu i skórki. Usuń części, które są nieprzyjemne dla podniebienia. Pokój ananasa na słupki.

  • 1 Ananas

Etap 2 /4

W dużej misce wymieszaj cukier i cynamon. Dodaj słupki ananasa i wymieszaj, aby połączyć je z cukrem i cynamonem. Odłóż na bok.

  • 1 Ananas
  • 3łyżka Cukier brązowy
  • 2łyżeczka Cynamon

Etap 3 /4

Włącz OptiGrill. Wybierz program „Papryka” i naciśnij OK. Po zakończeniu nagrzewania połóż słupki ananasa na grillu i zamknij go. Piecz, aż lampka kontrolna zmieni kolor na pomarańczowy.

Etap 4 /4

Usmażone słupki ananasa ułóż na talerzu i natychmiast podawaj.