Gryczane naleśniki bez laktozy
Tefal
Przepis według Tefal

Gryczane naleśniki bez laktozy

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 1 godz. 42 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    2 min.
  • Studzenie
    1 godz. 30 min.

Składniki

4 osób

  • 120 g mąka gryczana

  • 130 g mąka pszenna

  • 1 Jajko

  • 750 ml mleko owsiane

  • 1 łyżeczka łyżeczka soli

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Włóż jajka i sól do blendera. 

  • 1 Jajko
  • 1łyżeczka łyżeczka soli

Etap 2 /6

Dodaj mleko, ustaw wskazany program na 10 sekund i uruchom go.

  • 750ml mleko owsiane

Etap 3 /6

Dodaj mąkę gryczaną i pszenną. Ustaw wskazany program na 1 min 15 s i uruchom go.

  • 120g mąka gryczana
  • 130g mąka pszenna

Etap 4 /6

W razie potrzeby użyj mieszadła, aby wszystko wymieszać.

Etap 5 /6

Wlej ciasto naleśnikowe do miski i pozostaw na 1–2 godziny.

Etap 6 /6

Na patelni z małą ilością oleju smaż każdą stronę naleśnika przez 1 minutę.