Gryczane naleśniki bez laktozy
- Całkowity czas 1 godz. 42 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 2 min.
Gotowanie - 1 godz. 30 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
120 g mąka gryczana
130 g mąka pszenna
1 Jajko
750 ml mleko owsiane
1 łyżeczka łyżeczka soli
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Włóż jajka i sól do blendera.
Etap 2 /6
Dodaj mleko, ustaw wskazany program na 10 sekund i uruchom go.
Etap 3 /6
Dodaj mąkę gryczaną i pszenną. Ustaw wskazany program na 1 min 15 s i uruchom go.
Etap 4 /6
W razie potrzeby użyj mieszadła, aby wszystko wymieszać.
Etap 5 /6
Wlej ciasto naleśnikowe do miski i pozostaw na 1–2 godziny.
Etap 6 /6
Na patelni z małą ilością oleju smaż każdą stronę naleśnika przez 1 minutę.