Guacamole z czerwoną cebulą
Tefal
Przepis według Tefal

Guacamole z czerwoną cebulą

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 15 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 1.5 kg dojrzałe awokado

  • 100 g czerwona cebula

  • 100 ml sok z cytryny

  • 200 g pomidor

  • 2 łyżka oliwa z oliwek

  • 1 łyżeczka mielony kminek

  • 4 kropla Tabasco

  • 6 gałązka kolendra

  • Sól

  • Pieprz

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Obierz i posiekaj czerwona cebulę. Odstaw na bok.

  • 100g czerwona cebula

Etap 2 /6

Obierz pomidor i usuń nasiona. Przetnij awokado na pół i wyjmij miąższ za pomocą łyżki.

  • 1.5kg dojrzałe awokado
  • 200g pomidor

Etap 3 /6

Włóż pomidora i awokado do blendera. Dodaj sok z cytryny, oliwę z oliwek, kmin, sól, pieprz i kilka kropel sosu Tabasco.

  • 100ml sok z cytryny
  • 2łyżka oliwa z oliwek
  • 1łyżeczka mielony kminek
  • 4kropla Tabasco
  • Sól
  • Pieprz

Etap 4 /6

Zamknij pokrywkę i ustaw wskazany program na 30 sekund. Uruchom program.

Etap 5 /6

Włóż guacamole do miski i dodaj posiekaną cebulę.

Etap 6 /6

Posyp posiekaną kolendrą i podawaj.

  • 6gałązka kolendra