Guacamole z czerwoną cebulą
- Całkowity czas 15 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
1.5 kg dojrzałe awokado
100 g czerwona cebula
100 ml sok z cytryny
200 g pomidor
2 łyżka oliwa z oliwek
1 łyżeczka mielony kminek
4 kropla Tabasco
6 gałązka kolendra
Sól
Pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Obierz i posiekaj czerwona cebulę. Odstaw na bok.
Etap 2 /6
Obierz pomidor i usuń nasiona. Przetnij awokado na pół i wyjmij miąższ za pomocą łyżki.
Etap 3 /6
Włóż pomidora i awokado do blendera. Dodaj sok z cytryny, oliwę z oliwek, kmin, sól, pieprz i kilka kropel sosu Tabasco.
Etap 4 /6
Zamknij pokrywkę i ustaw wskazany program na 30 sekund. Uruchom program.
Etap 5 /6
Włóż guacamole do miski i dodaj posiekaną cebulę.
Etap 6 /6
Posyp posiekaną kolendrą i podawaj.