Idealna sałatka z jajkiem i soczewicą - przepisy undefined | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Idealna sałatka z jajkiem i soczewicą

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 45 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    30 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 450 g Ugotowana zielona soczewica

  • 1.5 łyżka Musztarda

  • 3 łyżka Ocet sherry

  • 1 Drobno posiekana szalotka

  • 6 łyżka Oliwa z oliwek

  • 3 łyżka Olej z orzechów włoskich

  • 3 łyżka Posiekany szczypiorek

  • Sól, pieprz

  • 6 Wyjątkowo świeże jajka w temperaturze pokojowej

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Przygotuj składniki.

  • 450g Ugotowana zielona soczewica
  • 1.5łyżka Musztarda
  • 3łyżka Ocet sherry
  • 1 Drobno posiekana szalotka
  • 6łyżka Oliwa z oliwek
  • 3łyżka Olej z orzechów włoskich
  • 3łyżka Posiekany szczypiorek
  • Sól, pieprz
  • 6 Wyjątkowo świeże jajka w temperaturze pokojowej

Etap 2 /6

W misce wymieszaj wszystkie składniki oprócz jajek i wstaw mieszankę do lodówki.

  • 450g Ugotowana zielona soczewica
  • 1.5łyżka Musztarda
  • 3łyżka Ocet sherry
  • 1 Drobno posiekana szalotka
  • 6łyżka Oliwa z oliwek
  • 3łyżka Olej z orzechów włoskich
  • 3łyżka Posiekany szczypiorek
  • Sól, pieprz

Etap 3 /6

Umieść jajka w koszyku do gotowania na parze.

  • 6 Wyjątkowo świeże jajka w temperaturze pokojowej

Etap 4 /6

Wlej 4 litry wody do miski. Umieść koszyk do gotowania na parze w misce.

Etap 5 /6

Gotuj metodą próżniową zanurzeniową.

Etap 6 /6

Wyjmij koszyk. Przełóż sałatkę z soczewicy do misek. Delikatnie rozbij jajko na wierzchu sałatki.